Със сигурност това правителство няма да изкара мандата си.  Това

...
Със сигурност това правителство няма да изкара мандата си.  Това
Коментари Харесай

БСП след кризите с Търговския регистър и Олимпик: Кабинетът няма да завърши мандата си

" Със сигурност това държавно управление няма да изкара мандата си ". 
 Манолова упрекна КФН в слаб надзор при срутва на Олимпик  Експерт: КФН лъже, че не може да направи нищо за изгорелите в Олимпик  Според някогашния началник на Търговския указател имало политически напън за прикриване на отговорните  Българска социалистическа партия желае изключително парламентарно съвещание поради Търговския указател и Олимпик
Това сподели зам.-председателят на Българска социалистическа партия Деница Златева, като акцентира, че  в сегашната обстановка на политическа неустойчивост в страната и рецесиите, в които влизаме непрекъснато, е обикновено опозицията да желае предварителни парламентарни избори. Тя разяснява пред бТВ срутва на Търговския указател и абсурда с банкрутиралото застрахователно сдружение " Олимпик ".

" В страната има две тежки рецесии – към този момент десети ден Търговският указател е срутен, доста дребна част от него работи, само че към момента нямаме информация, какво тъкмо се е случило и какви ограничения са подхванати и над 250 000 българи останаха без застраховка Гражданска отговорност. Имаме промяна на шефове, само че ние желаеме да бъде понесена и политическа отговорност с оставката на министър Цачева, тъй като Агенцията е подчинена на Министерство на правораздаването ”, разяснява Златева.

Златева акцентира, че още през февруари тази година Цачева е получила отчет от инспектората, в който се предлага да бъде потърсена дисциплинарна отговорност от Зорница Даскалова, само че нищо не е последвало.

„ Притеснява ни и сериозната непросветеност от страна на Министерство на правораздаването и Агенцията по вписванията във връзка с съществени условия за сигурност и ръководство на информацията. Те дължат доста отговори ”, каза тя.

Тя добави, че се надява скоро да стане ясно обществено ясно какво тъкмо е станало с Търговския указател. " Надяваме се да получим и отговор каква е ролята на едно козметично студио в надграждането на Търговския указател ”, добави зам.- ръководителят на левицата. 

По думите й подобен вид публични поръчки не са казус. Златева напомни, че социална поръчка за доставка на ваксини, която бе извоювана от IT фирма, бе спряна неотдавна. „ Сблъскахме се с още една публичната поръчка, този път на Министерство на вътрешните работи, за повсеместен реинжинеринг на структурата на министерството ”, разгласи Деница Златева.  Тя добави, че това визира нова конструкция, нова тактика за Министерство на вътрешните работи за съвсем 1,5 млн. лева „ Оказва се, че министерството, посредством академията на Министерство на вътрешните работи, има редица планове за повишение на потенциала на чиновниците. Тази поръчка също е извънредно странна, след съвсем 10- годишно ръководство на ГЕРБ и откакто в Министерство на вътрешните работи още има експерти, които могат да свършат тази работа ”, добави тя.

Златева съобщи, че социалистите са обезпокоени от ролята на избрани компании в упоменатите публични поръчки. „ Притеснява ни и сериозната непросветеност от страна на Министерство на правораздаването и  Агенцията по вписванията във връзка с съществени условия за сигурност и ръководство на информацията. Те дължат доста отговори ”, безапелационна бе тя.

От думите й стана ясно, че БСП ще поддържа настояването за оставката на зам.-председателят на Комисията за финансов контрол (КФН) Ралица Агайн, само че тя не е задоволителна. „ Над 200 000 добросъвестни жители, които са създали своята застраховка в ЗК „ Олимпик ”, не могат да разчитат единствено на едно прессъобщение на уеб страницата на КФН. Каква е ролята на страната в този случай, тъй като информацията, която имаме, е, че са внасяни средства и в Гаранционния и в Обезпечителния фонд ”, попита тя. 

Вчера първо прокуратурата, а по-късно и държавното управление оповестиха, че Агайн носи отговорност за обстановката с клиентите на Олимпик. Финансовият министър Владислав Горанов пък изиска оставката й, само че кабинетът няма право да я освободи от поста й в самостоятелния регулатор.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР